Pia Media legt 'oral history' vast van Indische Nederlanders

Pia Media legt 'oral history' vast van Indische Nederlanders

Pia Media gaat in opdracht van de Federatie Indische Nederlanders de 'oral history' van Indische Nederlanders vastleggen. het betreft de periode vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu.

De Federatie Indische Nederlanders (FIN) is gestart met het in beeld en geluid vastleggen van getuigenissen van Indische Nederlanders.  “De geschiedenis van Indisch Nederland is te belangrijk om te verzwijgen. Wij zijn dan ook verheugd dat ons oral history-project nu echt is begonnen”, aldus mr. drs. Micha’el Lentze, namens het bestuur van de FIN.

Foto: Pia van der Molen (L) en Micha'el Lentze (R) tekenen de samenwerkingovereenkomst

Getuigenissen voor het nageslacht
Begin januari 2019 kondigde FIN aan Nederlands-Indische getuigenissen voor het nageslacht te documenteren. Indische Nederlanders werden opgeroepen om zich aan te melden. Met succes, want meerdere mensen uit de eerste, tweede en derde generatie hebben zich opgegeven. Inmiddels is het project ook daadwerkelijk begonnen. De getuigenissen worden uiteindelijk onder andere verwerkt tot een korte documentaire.

Pia Media 
Eerder produceerde Pia Media  onder andere Archief van Tranen en Jack Boer, bevrijder van 2384 Nederlanders. “Pia Media is zeldzaam goed geïnformeerd over de Tweede Wereldoorlog en de Bersiap. Wij zijn trots dat zij bereid is het echte verhaal van Indisch Nederland voor het voetlicht te brengen” aldus Lentze

Deelname

Indische Nederlanders die hun verhaal willen vertellen kunnen zich nog steeds aanmelden bij de FIN.
Klik hier >> voor het deelnameformulier 

 

<< Terug naar het overzicht