Proefprogramma gereed van Hollandse Wijnmeesters

Proefprogramma gereed van Hollandse Wijnmeesters

Van de Tv-serie Hollandse Wijnmeesters is als sfeerschets een proefprogramma gemaakt dat de basis kan zijn voor een tv-serie over bijzondere Nederlandse wijnmakers, die op alle continenten te vinden zijn.

Feel-good-television

Hollandse Wijnmeesters is 'feel-good-television-pur-sang' over Nederlanders die op de meest exotische plekken in de wereld steeds maar weer succesvol blijken bij het maken van de mooiste wijnen. De tv-serie zal worden gepresenteerd door een bekende tv-host (m/v) die affiniteit heeft met wijn en die samen met wijnjournalist Gert Crum als 'side kick' Hollandse wijnmeesters over de hele wereld bezoekt en hun leven, hun wijnen en hun wijngoed op smakelijke wijze portretteert

Proefprogramma

Om de sfeer van de tv-serie te schetsen is afgelopen najaar een proefprogramma opgenomen in Toscane.
Gert Crum is daar te gast bij de Nederlandse wijnmaker en kunstkenner Ed Spetter. 
Hij produceert Toscaanse kwaliteitswijnen op zijn landgoed Todiolo: wijnen die deze Hollandse wijnmeester al menig onderscheiding in de wijnwereld hebben opgeleverd.

 


Gert Crum

Wijnkenner Gert Crum -door intimi meestal Grand Crum genoemd- laaft zich in het proefprogramma van Hollandse Wijnmeesters aan de wijnen van Todiolo en aan de schoonheid van dit door wijnmaker Ed Spetter prachtig gerestaureerde 17e eeuwse Toscaanse landgoed. 
Maar Gert schaamt zich ook niet voor het geduldige handwerk in de wijngaard: hij is actief als plukker en weger van de kratten met verrukkelijke sangiovese, cabernet sauvignon en merlot druiven...

Voor de serie Hollandse Wijnmeesters, die door Pia Media wordt geproduceerd, zal op alle continenten gefilmd worden bij Nederlanders die hun passie voor wijn hebben weten om te zetten in wijnhuizen die zich kunnen meten met de besten ter wereld.    

De sfeerschets van Hollandse Wijnmeesters is hier >> te bekijken

 

<< Terug naar het overzicht