Cinema Amicorum (Vriendenfilm)

Cinema Amicorum (Vriendenfilm)

Een nieuw concept van Pia Media voor jubilea, verjaardagen en andere memorabele gebeurtenissen in en om uw bedrijf of instelling: Cinema Amicorum (Vriendenfilm). Familie, vrienden, collega's en relaties schetsen in een professionele videofilm van televisiekwaliteit het karakter van de hoofdpersoon, voor wie de film een complete verrassing is

 

 


Wat is Cinema Amicorum of Vriendenfilm?

De door Pia Media bedachte naam Cinema Amicorum is afgeleid van het bekende Liber Amicorum, in het Nederlands vertaald Vriendenboek, dat algemeen gebruikt wordt ter gelegneheid van bijvoorbeeld een jubileum, verjaardag, een afscheid van een collega'een onderscheiding en ga zo maar door.
Cinema Amicorum betekent Vriendenfilm en kan voor dezelfde doeleinden worden ingezet.

Inhoud vriendenfilm

In een Cinema Amicorum schetsen familie, vrienden, collega's en relaties in een professionele videofilm van televisiekwaliteit het karakter van de hoofdpersoon, voor wie de film bestemd is en voor wie het een complete verrassing moet worden. De film wordt zo mogelijk op een grootbeeldscherm vertoond op de feestelijke manifestatie waarvan de hoofdpersoon het middelpunt is. Zo wordt hij of zij even de ster in een documentaire-film waarvan hij of zij in de hoofdrol staat.

Werkwijze

Een redaktieteam van Pia Media duikt in het grootste geheim (iedereen zit in het complot, behalve de hoofdpersoon waarvoor het de verrassing van zijn leven moet worden) in het verleden van de hoofdpersoon, haalt oude beelden, foto's, krantenartikelen, nieuwsfragmenten boven water en smeedt deze met gefilmde rake statements van betrokkenen en vrienden samen tot een boeiende, soms hilarische en ook emotionele mini-documentaire, die als een echte 'surprise' aan de hoofdpersoon wordt aangeboden en vertoond.

Waar inzetten?

Een Cinema Amicorum is een blijvende herinnering aan, en een monument voor karakteristieke persoonlijkheden uit onze samenleving. Het is tevens een onderscheidend geschenk voor collega's, klanten, instellingen, bedrijven en overheden waarmee de hoofdpersoon, en daarmee zijn organisatie, een relatie heeft.

  Cinema Amicorum (Vriendenfilm)


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Praal - 06-51357195 -michiel.praal@pia-media.nl

<< Terug naar het overzicht