Educatieve video 'Les in A.L.S.'

Educatieve video 'Les in A.L.S.'

De door Pia Media geproduceerde korte educatieve videofilm over de ongeneeslijke neurologische ziekte A.L.S. is te zien op het You Tube kanaal van thuiszorgorganisatie Zorgtoppers. De titel van de film luidt LES IN A.L.S.
De film is een initiatief van Pia Media en Zorgtoppers en wil leerlingen van basisscholen informeren over de gevolgen van deze ziekte.

Gevolgen ziekte
In de film zien we A.L.S patiënte Conny Deenik die in een les over A.L.S. verteld wat de gevolgen van deze ziekte zijn. Bij A.L.S neemt door een storing in het zenuwstelsel de spierfunctie in snel tempo af. Voor Conny betekent dit onder andere, dat zij op een elektrische rolstoel is aangewezen, en dat zij niet meer zelfstandig in en uit haar bed kan komen. Zij is aangewezen op permanente thuiszorg, die wordt verleend door Zorgtoppers uit Huizen.

Doel van de film
Het doel van de film is om door middel van leerlingenacties, zoals een sponsor-loop, geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van A. L.S. Pas als dat duidelijk is, kan de ziekte effectief behandeld worden. Dat is tot nu toe niet mogelijk, waardoor patiënten die aan A.L.S lijden een zeer korte levensverwachting hebben. De meesten sterven binnen 3 jaar na de diagnose.

De film, die een lengte heeft van 6 minuten, is hier >> te bekijken.

<< Terug naar het overzicht