Geloof in Nederland

Geloof in Nederland

'Geloof in Nederland' is een multimediaal project van de Faculteit der Theologie en het Instituut der Religiestudies van de Radboud Universiteit Nijmegen over de relatie tussen het christendom en andere grote godsdiensten in Nederland. Pia van der Molen, Michiel Praal en Joost Wieman maakten daarvoor een educatieve film over het thema opvoeding.

Voor VWO scholieren

Het project is bedoeld voor jaar vijf en zes van VWO-scholieren. Inhoudelijk uitgangspunt hierbij is het curriculum van de bachelor religiestudies. In de bachelor worden in aparte thema's de belangrijkste fasen van het leven behandeld (geboorte, opvoeding, relaties (trouwen), volwassenheid en dood (en hiernamaals), waarbij verschillende godsdiensten met elkaar vergeleken worden.

Thema opvoeding

In het eerste deel van 'Geloof in Nederland' wordt het thema opvoeding behandeld aan de hand van een korte documentaire over een katholieke jongen en een islamitisch meisje. Zij kennen elkaar niet, maar gaan bij elkaar op bezoek en leren de wereld van de ander te begrijpen. De video is als apart onderdeel te bekijken, maar is in deze site in twaalf aparte fragmenten opgedeeld, waaraan telkens leeropodrachten zijn gekoppeld.

U kunt hier >> naar de website van Geloof in Nederland

<< Terug naar het overzicht