Meerwaarde met melkpoeder

Meerwaarde met melkpoeder

Pia Media kreeg van Docomar de opdracht haar bedrijfsjubileum vorm te geven en mede te organiseren. Tevens moest in het jubileum de 65e verjaardag van de oprichter van het bedrijf een plek krijgen. Docomar behoort tot de grootste diervoeder-grondstofbedrijven van Europa en is in Veenendaal gevestigd.

 

 


Communicatie doelstelling

"Docomar will haar jubileum gebruiken om de toegevoegde waarde van haar produkt, nl. het verrijken van melkpoeder als grondstof voor diervoeder en tegelijkertijd de band verstevigen met onze klanten, en met ons personeel". Zo luidde de opdracht van de directie van Docomar aan Pia Media.

Project

Voor dit project bedacht Pia Media een slogan, die in drie woorden de kracht en het onderscheidend vermogen van Docomar uitdrukt: Meerwaarde Met Melkpoeder. Dit werd het centrale thema van het jubileum, en zou ook in andere communicatie-uitingen van Docomar gebruikt kunnen worden als 'pay off'.

Videoclip met artist-impression

In samenspraak met de klant maakte Pia Media een videoclip met een 'artist-impression' van het Docomar-bedrijf. Een invulling van de wens van de klant om op een visuele en eigentijdse manier een beeld te geven van een sterk groeiend, puur hollands familiebedrijf, dat internationaal steeds meer naam krijgt.
Deze bijzondere videoclip beleefde zijn première op de jubileummanifestatie van Docomar en werd tevens op hun website geplaatst.

  Videoclip 'Docomar'

Jublileum-manifestatie

Samen met een team uit het bedrijf organiseerde Pia Media de jubileum-manifestatie, die bestond uit een feestelijke ontvangst van de zakenrelaties en het personeel, een rondleiding door het bedrijf, vervoer met tientallen antieke koetsen en bussen naar de feestlocatie, en een feestelijk avondprogramma.

Onderdelen van het jubileumfeest waren een vorstelijk banquet, optreden van artiesten, hippische demonstraties, en op verzoek van de directeur en oprichter van Docomar een originele jubileumspeech door Prof. Smalhout.

Cinema Amicorum (Vriendenfilm)

Tijdens de feestavond ging op grootbeeldschermen de artist impression-videoclip van het Docomarbedrijf in premiére werd als surprise en verjaardagsgeschenk een Cinema Amicorum (Vriendenfilm) voor de jarige Beb van Doorn, de oprichter en directeur van het bedrijf, vertoond die door Pia Media in het grootste geheim was gemaakt. Familie, vrienden,medewerkers, collega's en relaties schetsen in deze ontroerende mini-documentaire een beeld van de cariiére en het karakter van hoofdpersoon Beb van Doorn, voor wie de film een complete verrassing was. Cinema Amicorum is een door Pia Media bedacht format.

  Cinema Amicorum (Vriendenfilm)

Videoreportage als relatiegeschenk

Pia Media maakte van dit jubileum-event ook een twee camera-videoreportage, die als jubileum DVD aan alle gasten van het evenement als relatiegeschenk is aangeboden.

  Videoreportage als relatiegeschenk

 

Resultaat

De Docomar-directie, medewerkers en zakelijke relaties waren lovend over de voor hen georganiseerde jubileum-manifestatie. Dit vertaalde zich ook zakelijk, want zoals Beb van Doorn ons tijdens de evaluatie toevertrouwde: "De kosten van het jubileum heb ik ruimschoots terugverdiend door nieuwe klanten en orders die ik er aan overgehouden heb".

 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Praal - 06-51357195 - michiel.praal@pia-media.nl 

<< Terug naar het overzicht