Video's jeugdwebsite 'Een leven verloren, het verhaal bewaard'

Video's  jeugdwebsite 'Een leven verloren, het verhaal bewaard'

Voor de jeugdwebsite 'Een leven verloren, het verhaal bewaard' maakte Pia Media 1 leader en 9 korte videofilms om het werk van de Oorlogsgravenstichting voor jongeren zichtbaar te maken. Deze website moet de belangrijkste informatiebron voor scholieren en studenten worden over de gevolgen van oorlogen waar Nederland bij betrokken was sinds de Tweede Wereldoorlog.

 


Communicatiedoelstelling

Om aan de jeugd meer bekendheid te geven aan het feit dat sinds de Tweede Wereldoorlog meer dan 50.000 Nederlanders oorlogslachtoffers over de hele wereld begraven zijn in Rijksgraven, is in opdracht van de Oorlogsgravenstichting een uitgebreide website ontwikkeld speciaal voor jongeren: www.eenlevenverloren.nl Pia Media heeft in de advisering voor de inrchting en de visuele realisatie van deze website een belangrijke rol gespeeld.

Pia Media maakte voor deze website al het bewegend videomateriaal. De opdracht was een journaalachtige leader (openingsclip) van 40 seconden te maken, die direct begint af te spelen op de homepage. Wij bedachten daarvoor 5 slagzinnen die tesamen het werk van de Oorlogsgravenstichting samenvatten. Deze one-liners worden geprojecteerd in een 3D animatie van onze aarde, waarop oplichtende grafkruisen en vlagen van oorlogshandelingen in een intrigerend samenspel te zien zijn. Ondersteund door geluidseffecten en sferische muziek.

9 korte informatievideo's

Tevens ontwierp en maakte Pia Media 9 korte informatievideo's van maximaal 2 minuten elk over de Nederlandse erevelden in Nederland en tevens over Indonesië, waar meer dan 25.000 Nederlandse oorlogslachtoffers begraven zijn. Wij schreven hiervoor ook alle teksten.

Het is de bedoeling dat deze jeugdwebsite, die het motto draagt: 'een leven verloren, het verhaal bewaard' vooral in het onderwijs ingezet zal worden, bijvoorbeeld als belangrijke informatiebron voor werkstukken, power-points en spreekbeurten.

  Leader 'Een leven verloren, het verhaal bewaard'

  Informatievideo 'Een leven verloren, het verhaal bewaard'

<< Terug naar het overzicht