Programma's met kijkkracht

Een tv-concept of format lijkt makkelijk verzonnen. Maar dat is niet zo. Een televisie-serie moet niet alleen nieuw in zijn soort zijn, maar ook aansluiten op de interesse en het dagelijks leven van kijkers. Voor elk genre tv-programma geldt, dat het kijkkracht moet hebben. Dat wil zeggen dat het de juiste spanningsopbouw moet bezitten, en dat de kijker betrokken raakt en geboeid blijft.

De mensen van Pia Media zijn gespecialiseerd in het bedenken van tv-programma's met kijkkracht. We ontwikkelden programma's voor een groot aantal omroepen en producenten, en doen dat nog steeds. Programma's als Het Beste Idee van Nederland, het Nationale Verkeersexamen of de Vakantierechter  hebben of hadden een looptijd van jaren en een trouwe schare van kijkers.
Voor een volledig overzicht van alle tv-concepten van Pia Media klik hier >>


...een impressie...


Liefde Gezocht

Liefde Gezocht

Liefde Gezocht is een 7-delige tv-serie van Pia Media over mensen die een partner zoeken. 'Liefde Gezocht' biedt filmische portretten van mensen die een partner zoeken en over hun leven en hun liefde willen vertellen. In het programma interviewt cameraman en regisseur Michiel Praal mensen over de liefde. 

Lees verder

Hollandse Wijnmeesters

Hollandse Wijnmeesters

Van Hollandse Wijnmeesters is een pilot gemaakt die de basis vormt van een tv-serie over bijzondere Nederlandse wijnmakers, die op alle continenten te vinden zijn. De tv-serie zal worden gepresenteerd door wijnjournalist Gert Crum.

Lees verder

Het Beste Idee van Nederland

Het Beste Idee van Nederland

De uitvinders-competitie op televisie Het Beste Idee van Nederland is een afgeleide van het eerder ook door Michiel Praal bedachte programma De Nationale Ideeënbus. Hij bedacht ze niet alleen, maar produceerde ook beide programma's gedurende bij elkaar 10 jaar.

Lees verder

De Vakantierechter

De Vakantierechter

De Rijdende Rechter en De Vakantierechter zijn al meer dan 10 jaar kijkcijfer successen voor de NCRV. Michiel Praal bedacht de Vakantierechter en produceerde deze programma's met Mr. Frank Visser in de hoofdrol gedurende 9 jaar voor IDTV en was hiervoor de eindverantwoordelijke naar de zendgemachtigde.

Lees verder

Het Nationale Verkeersexamen

Het Nationale Verkeersexamen

In een rechtstreeks avondvullend tv-programma 6 kandidaten 'live' het echte, officiële verkeersexamen laten doen. Zowel theorie als praktijk. Dit in samenwerking met het CBR en ANWB gemaakte programma komt uit de koker van Michiel Praal en is ook door hem voor IDTV gedurende 5 jaar met veel succes en hoge kijkcijfers geproduceerd

Lees verder

Medische Missers

Medische Missers

Jaarlijks worden in ons land duizenden mensen het slachtoffer van verwijtbaar medisch handelen. De gevolgen kunnen desatreus zijn: van niet meer goed lichamelijk en psychisch functioneren tot overlijden. Medische Missers werd gepresenteerd door Prof. dr. B. Smalhout, een medicus die openhartig spreekt over medische fouten.

Lees verder

Ongelooflijke Verhalen

Ongelooflijke Verhalen

Door Pia van der Molen geïnitieerde onderzoeksjournalistieke tv-serie waarin aan de hand van indringende, waar gebeurde verhalen, maatschappelijke misstanden en bureaucratische dwalingen aan de orde werden gesteld. Enkele onderwerpen: kindermishandeling, verwijtbare medische fouten, leger-ongevallen, gerechterlijke dwalingen,

Lees verder

Ambulance

Ambulance

'Wat doen mensen met het leven en wat doet het leven met mensen' was de centrale vraag die aan de orde kwam in Ambulance, een van de eerste reality programma's op de Nederlandse televisie en uitgezonden door de KRO. Met realistische reconstructies van ongevallen en indringende verhalen van betrokkenen.

Lees verder

Het leven gaat door

Het leven gaat door

Deze informatieve tv-serie voor RTL 4 was een combinatie van een inleidende mini-documentaire over een medisch thema, en een 'live'-studio deel waarbij kijkers thuis telefonisch en betrokkenen in de studio vragen stelden aan een panel van deskundigen.

Lees verder

Wijnexpres

Wijnexpres

De eerste tv-serie over wijn en toerisme op de Nederlandse televisie is gemaakt door Pia van der Molen en Michiel Praal. Het was hun eerste grote internationale productie, waarvoor ze de hele wereld afreisden. De Engelstalige versie is in 48 landen uitgezonden.

Lees verder