Het Beste Idee van Nederland

Het Beste Idee van Nederland

De uitvinders-competitie op televisie Het Beste Idee van Nederland (SBS/Veronica) is een afgeleide van het eerder ook door Michiel Praal bedachte programma De Nationale Ideeënbus (RTL/Veronica). Hij bedacht ze niet alleen, maar produceerde ook beide programma's gedurende bij elkaar 10 jaar.  


De formule

Het Beste Idee van Nederland is een tv-competitie waarin mensen met oorspronkelijke ideeën en uitvindingen in minimaal 8 voorronden hun vinding presenteren voor een vakjury. Het is een afvalrace. Via een kwart finale en een halve finale blijven er uiteindelijk 8 kandidaten over die in de finale strijden om de hoofdprijs. Deze finale is een spannend 'live'-evenement van anderhalf uur dat vanuit een grote televisiestudio met publiek en de vakjury rechtstreeks wordt uitgezonden. In de 'live'-finale bepalen de kijkers thuis via 'tele-voting' wie de winnaar wordt van Het Beste Idee van Nederland dat jaar.

Zenders

Het Beste Idee van Nederland is aanvankelijk gedurende vier seizoenen uitgezonden door SBS/Veronica. Daarna is het programma overgenomen door SBS6 waar het in een Idols-achtig jasje werd gestoken. Het Duitse tv-station Sat1 zond volgens deze zelfde formule gedurende een seizoen Die Beste Idee Deutschlands uit 

<< Terug naar het overzicht