Het leven gaat door

Het leven gaat door

Deze informatieve tv-serie voor RTL 4 was een combinatie van een inleidende mini-documentaire over een medisch thema, en een 'live'-studio deel waarbij kijkers thuis telefonisch en betrokkenen in de studio vragen stelden aan een panel van deskundigen.

 

 


 

De formule

'Het leven gaat door' is een live studioprogramma, waarin telkens per uitzending een medisch of sociaal maatschappelijk thema aan de orde komt. De basis zijn de individuele ervaringen en verhalen van de mensen die één op één met het vraagstuk te maken hebben. In de studio is een centrale presentator en drie of vier per thema wisselende deskundigen. Het publiek in de studio zijn betrokkenen bij het thema dat behandeld wordt. Belangrijkste kenmerk van het programma is, dat de informatie gegeven wordt via vragen van aanwezigen in de tv-studio en per telefoon of internet rechtstreeks van de kijkers thuis. Vervolgens geven de deskundigen in de studio heldere antwoorden op een dusdanige manier dat we er veel van optsteken. 

Het programma bestaat uit twee delen: deel 1 een korte documentaire waaarin betrokkenen hun verhaal vertellen over hun ervaringen met de ziekte of het sociaal maatschappelijk thema dat aan de orde is. In deel 2 worden mede aan de hand van de mini-documentaire vragen gesteld, antwoorden gegeven en gediscussieerd. Een greep uit de onderwerpen: spierziekten, erfelijkheid, vrijwillige euthanasie, rugklachten, hersenziekten. De respons was hoog. Zo kwamen er na de aflevering over vrijwillige euthanasie ruim 10.000 reacties binnen, en na het programma over rugklachten en chiropractie maar liefst 50.000.

Zender

De serie 'Het leven gaat door' is gedurende zes jaar door RTL-4 op de zondagavond uitgezonden en werd tot zijn dood gepresenteerd door de legendarische Jaap van Meekren. Vivian Boelen heeft daarna de presentatie verzorgd.

<< Terug naar het overzicht