Wijnexpres

Wijnexpres

De eerste tv-serie over wijn en toerisme op de Nederlandse televisie is van de hand van Pia van der Molen en Michiel Praal. Het was hun eerste grote internationale productie, waarvoor ze de hele wereld afreisden. Van de serie is een boek en een muziek-cd uitgekomen. De Engelstalige versie Wine Express is in 48 landen uitgezonden.

 


 

De formule

Omdat mensen vaak met wijn in aanraking komen als ze met vakantie zijn in wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje ontstond het idee om een televisieserie te maken over wijn en toerisme. In 13 afleveringen wordt in deze reportageserie telkens een land of een wijnstreek bezocht. We zien hoe de wijnen gemaakt worden, waarin ze zich onderscheiden van andere wijnen, er worden wetenswaardigheden en mooie verhalen over wijn verteld en we maken kennis met de toeristische bijzonderheden van de betreffende wijnstreek en komen zo in de sfeer die zo herkenbaar is van het goede leven tijdens onze vakantie.

Zenders

De Wijnexpres is in Nederland uitgezonden door Veronica en RTL4. Van de serie is een gelijknamig boekje en een muziek-cd uitgekomen. De Engelstalige versie Wine Express is 48 landen uitgezonden.

<< Terug naar het overzicht