Elk oorlogsgraf heeft een verhaal

Elk oorlogsgraf heeft een verhaal

De afgelopen jaren heeft Pia Media in opdracht van de Oorlogsgravenstichting over de hele wereld 25 verhalen over Nederlandse oorlogslachtoffers gefilmd. Het heeft geresulteerd in 5 documentaires van 50 minuten. 
Zie de teaser >>.

Van Nederland tot Zuid-Korea

Deel 1 speelt zich af in Nederland en Afghanistan; deel 2 in een aantal Europse landen waaronder Duistsland, Frankijk en Engeland; deel 3 geeft een beeld van de 7 Nederlandse erevelden op Java waar 25.000 Nederlandse oorlogslachtoffers begraven zijn; voor deel 4 is gefilmd in Thailand (Birma spoorweg) en Australië; in deel 5 zijn reportages te zien die gemaakt zijn in Canada en Zuid-Korea. 

DVD box 

De serie heeft zijn tv-première gehad en is een aantal malen herhaald op het special-interest kanaal ONS   Dit themakanaal heeft samen met de Oorlogsgravenstichting ook een DVD box van de serie op de markt gebracht. De box met alle 5 documentaires plus bonus-materiaal kost € 14,99 en is te bestellen bij de Winkel van de Nostalgie.

Documentaires ook te zien op Vimeo

Op het Vimeo-kanaal van Pia Media zijn de documentaires ook te zien: 

Deel 1 Nederland
Deel 2 Europa
Deel 3 Indonesië
Deel 4 Thailand en Australië
Deel 5 Canada en Zuid-Korea


Donateur spot

Om het goede werk van de Oorlogsgravenstichting, die werelwijd 50.000 graven beheert, te ondersteunen, heeft Pia Media een tv-spot gemaakt, die aan de Oorlogsgravenstichting is gedoneerd. De tv-spot is hier >> te zien

<< Terug naar het overzicht