Les in ALS

Les in ALS

'Les in ALS' is een korte documentaire die Pia Media maakte voor Zorgtoppers. In de film komt Conny Deenik aan het woord, die zelf ALS patiënt was. Een half jaar na het filmen van deze documentaire, waarin ze aan een aantal schoolklassen van het basisonderwijs vertelt over haar ziekte, is Conny overleden.

Gevolgen ziekte
In de film zien we A.L.S patiënte Conny Deenik die in een les over A.L.S. verteld wat de gevolgen van deze ziekte zijn. Bij A.L.S neemt door een storing in het zenuwstelsel de spierfunctie in snel tempo af. Voor Conny betekent dit onder andere, dat zij op een elektrische rolstoel is aangewezen, en dat zij niet meer zelfstandig in en uit haar bed kan komen. Zij is aangewezen op permanente thuiszorg.

Doel van de film
Het doel van de film is om door middel van leerlingenacties, zoals een sponsor-loop, geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van A.L.S. Pas als dat duidelijk is, kan de ziekte effectief behandeld worden. Dat is tot nu toe niet mogelijk, waardoor patiënten die aan A.L.S lijden een zeer korte levensverwachting hebben. De meesten sterven binnen 3 jaar na de diagnose.

U kunt de documentaire hier >> bekijken


 

 

<< Terug naar het overzicht